Ured Glavnog rabina Koordinacije židovskih općina u RH i Židovske općine Zagreb, pod vodstvom rabina Luciana Moše Prelevića je najviši rabinski autoritet u RH. Rabin Luciano Moše Prelević se za rabina školovao na rabinskim studijima u Jeruzalemu gdje je i stekao svoju rabinsku diplomu. Na nivou Koordinacije židovskih općina u RH, rabin Prelević je odgovoran za sva pitanja vezan uz židovski vjerski život. 

Ured rabina Vam stoji na raspolaganju za sve Vaše potrebe i zahtjeve, bilo fizičke bilo duhovne, i da Vam pomogne u svim aspektima Vašeg židovskog života. Glavna zadaća Rabinata je prvenstveno židovska edukacija članova zajednice bez obzira na uzrast, kao i briga o duhovnom životu, kako zajednice u cjelini tako i svakog pojedinaca. 

Ured rabina je zadužen da Vas prati tijekom cijelog Vašeg životnog ciklusa i pomaže i savjetuje u organizaciji pojedinih događaja: Brit Mila (obrezivanje), Bat i Bar Micva, vjenčanje, rastavu braka, posjet bolesnicima i ljudima na samrti, pripremu pokojnika kao i posljednji ispraćaj i samu sahranu. Nakon sahrane Ured stoji na raspolaganju ožalošćenoj porodici pokojnika da lakše prebrodi period žalosti, zatim postavljanje i otkrivanje nadgrobne ploče, kao i organizacije molitve i učenje Mišnajot na dan godišnjice smrti. Da bude uz Vas u radosnim, ali i u tužnim trenutcima. 

Ured rabina je zadužen za Košer prehranu u židovskim općinama i izdavanja Košer certifikata. Također rabin Prelević donosi ,,Psak Halaha“ (krajnje odluke po pitanju židovskog vjerskog prava) na nivou Koordinacije židovskih općina u RH.

Rabin će prema potrebi organizirati i Bet Din, arbitražni židovski vjerski sud. 

Ured Glavnog rabina nalazi se u ŽOZ, Palmotićeva 16.

Molimo da svoj dolazak unaprijed najavite .

Kontakt:

Adresa: ŽOZ, Palmotićeva 16, 10000 Zagreb

Tel: + 385 1 4922 692

E-mail:  jcz@zg.t-com.hr