Sastojci: ( za 4 osobe )

2 datulje bez koštica, plus 3/4 šalice sjeckanih datulja

1 žličica sitno naribane korice limete

1/4 šalice soka od limete

1/2 oguljene naranče nasjeckane na kockice

1/3 šalice biljnog ulja

sol i svježe mljeveni crni papar ( prema izboru)

5 šalica mladog špinata

2 šalice matovilca (prema izboru)

1/2 šalice sjemenki nara

½ šalice hrskavog prženog luka ( pripremljenog kao pomfrit )

Za pržiti:

1 veća glavica luka (oguljenog)

2 jaja (umućena)

1 šalica brašna

Luk staviti u posudu s jajima, pa zatim u posudu s brašnom. Pržiti u dubokom ulju dok ne bude hrskav.

Cijele datulje, koricu limete, sok od limete i ⅓ šalice ulja izmiksajte u blenderu dok ne postane glatko; začinite solju i paprom.

Narežite luk na kolutove. Stavite komadiće luka prvo u jaje pa u brašno. Pecite u vrelom ulju dok ne postane hrskav.

Špinat, sjeckane datulje i sjemenke nara prelijte preljevom. Odozgo stavite prženi luk.

Beteavon!!

A & S