Sastojci: ( za 4 osobe )

6 -8 pilećih prsa bez kostiju i kože (cca. 1.2 kg)

1/4 šalice maslinovog ulja

1/3 šalice smeđeg šećera

1 žlica meda

1 žlica češnjaka (izgnječenog)

1 žlica Dijon senfa

1 žlica paprike

1 žličica soli

1 žličica svježeg mljevenog crnog papra

1/2 žličice kajenske paprike

2 žlice svježeg ružmarina

Pileća prsa očistite, prerežite ih na pola ukoliko su veća, stavite ih na čistu površinu te ih »istucite« (pomoću bata za meso) na komade debljine oko 1 cm. Piletinu premjestite u veliku zdjelu.

U zasebnoj zdjeli izmiješajte ostatak sastojkai potpuno premažite piletinu. Ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Zagrijte pećnicu na 220 °C.

Pileća prsa rasporedite na dubokom limu/posudi za pečenje i pecite 30 minuta (obostrano) i još 10 minuta na programu za pečenje mesa (odozgo-grill).

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi oko 5 minuta prije posluživanja, te prelijte umakom iz posude za pečenje.

Beteavon !!!

A & S