Sastojci: za dvije hale ( 8 osoba )

1 ⅓ šalice tople vode

1/2 šalice biljnog ulja

1/2 šalice meda

3 jaja, (2 umućena u jednoj zdjeli, a treće u zasebnoj zdjeli)

1 ½ žličice soli

2 šalice osušenih kolutova jabuke, nasjeckanih

5 šalica oštrog brašna

3 žličice instant kvasca / 1 paketić

2 žlice šećera

1/2 žličice cimeta

2 žlice sezama (po izboru)

Otopite kvasac u toploj vodi. Dodajte 1 žlicu šećera i ostavite da odstoji dok se ne zapjeni (ako se ne zapjeni, odbacite ga. Kvasac nije aktivan i trebate nabaviti novi kvasac)

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol i nasjeckane jabuke

U drugoj zdjeli pomiješajte ulje, otopljeni kvasac i vodu, med i 2 umućena jaja

Brašno prelijte mokrim sastojcima i zamijesite da dobijete glatko i mekano tijesto, oko 10 minuta. (Napomena: Za miješanje tijesta možete upotrijebiti i svoj pekač ili stajaću miješalicu s kukom za tijesto)

Tijesto stavite u lagano namašćenu zdjelu, prekrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite da se diže oko sat vremena ili dok se veličina ne udvostruči ili utrostruči.

Tijesto podijelite na pola za dvije hale.

Površinu za mješanje tijesta pospite brašnom i raspodjelite svaku halu na 4 jednaka dijela tijesta.

Slijedite navedene korake navedene na ovome LINKU

Nakon što ste napravili dvije hale, umućeno jaje lagano nanesite „kistom“ po halama i pospite pomješanom smjesom (cimet-šećer)

Peći na 220°C – cca. 10 minuta, i nakon toga spustiti temperaturu na 180°C i peći cca.30-35 min.

Beteavon!!!

A & S