Omladinski klub Židovske općine Zagreb (OK ŽOZ) okuplja omladince ŽOZ od 18 do 35 godina. Program rada i aktivnosti OK ŽOZ uključuju obilježavanja židovskih blagdana, druženja, predavanja s različitom tematikom, organiziranje i sudjelovanje na domaćim i međunarodnim seminarima. Sastanci omladinaca održavaju se u OK ŽOZ. Godišnji program i aktivnosti OK ŽOZ financirani su proračunskim sredstvima ŽOZ.

Glavni ciljevi rada OK ŽOZ;

- Očuvanje židovske vjere, tradicije i identiteta , uz posebnu pažnju posvećenu obrazovanju najmlađih;

- pokretanje i podržavanje aktivnosti u području židovske kulture i obrazovanja;

- Humanitarni rad i socijalne aktivnosti - Cedaka;

- borba protiv asimilacije, antisemitizma i svih oblika govora mržnje i netpeljivosti, kao i očuvanja sjećanja na Holokaust

- suradnja sa židovskim organizacijama i drugim vjerskim, nacionalnim i humanitarnim organizacijama koje promiču iste vrijednosti

OK ŽOZ član je European Union of Jewish students (EUJS) i osnivač UŽOH-a.

Ako se želite uključiti u rad OK ŽOZ ili Mini OK ŽOZ molimo Vas da kontaktirate Ured ŽOZ i/ili Omladinski klub ŽOZ:

E-mail: jcz@zg.t-com.hr ; zoz.omladinski@gmail.com

Mini Omladinski klub ŽOZ (MOK ŽOZ)

Mini Omladinski Klub okuplja grupu mladih u dobi od 13 do 18 godina koji se sastaju dva puta mjesečno. Programi su vezani za židovstvo, razvoj vještina vođenja, kao i oni neformalnog karaktera (Escape room, Treasure hunt ili Igre bez granica). Sudionici MOK-a sudjeluju i u međunarodnim programima međunarodne organizacije BBYO (Bnai Brith Youth Organisation), te tako putuju svijetom, upoznaju vršnjake s drugih kontinenata i stvaraju prijateljstva s mladima iz svih krajeva svijeta.

Unija židovske omladine Hrvatske (UŽOH)

Unija židovske omladine Hrvatske osnovana je 1992. godine u Zagrebu, te okuplja omladince, članove Koordinacije židovskih općina u RH.

Među glavnim ciljevima UŽOH-a su štititi i širiti vrijednosti židovske kulture i tradicije, usklađivati aktivnosti židovskih omladinskih klubova u RH, uspostavljati i održavati kontakte s omladinskim organizacijama u hrvatskoj i svijetu, obrazovati mlade i djecu, te osigurati budućnost židovske zajednice u RH, organizirati seminare, kulturne i druge aktivnosti s ciljem poboljšanja židovskog obrazovanja.

Novosti iz Omladinskog kluba ŽOZ