KD "Miroslav Šalom Freoberger", program za prosinac 2023. godine


PROGRAM DOGAĐANJA ZA PROSINAC 2023. g.

Događanja u organizaciji Židovske općine Zagreb i Kulturnog društva „Miroslav Šalom Freiberger za mjesec PROSINAC:

u utorak 5. PROSINCA 2023. u 19.00 sati u auditoriju ŽOZ održat će se predavanje rabina LUCIANA MOŠE PRELEVIĆA pod nazivom: „USUSRET HANUCI - BLAGDANU SVJETLOSTI”

U svojem predavanju rabin Luciano Moše Prelević govorit će nam o značenju, tradiciji i proslavi predstojećega praznika Hanuke.

u utorak 12. PROSINCA 2023. u 19.00 sati u auditoriju ŽOZ održat će se

predavanje političkog komentatora MIRKA GALIĆA:

„O SADAŠNJIM RATOVIMA I KRIZAMA NA RUBU EUROPE”

Protekla godina bila je obilježena ratnim sukobima, raznovrsnim manjim ili većim krizama, sukobima i napetostima te političkim kontroverzama koje se javljaju u današnjoj Europi. Analizu ove složene situacije i osvrt na uzroke i posljedice tih geopolitičkih pojava dati će nam izuzetni znalac, diplomat, predavač, politički komentator i novinar Mirko Galić.

u utorak 19. PROSINCA 2023. u 19.00 sati u auditoriju ŽOZ održat će se glazbena večer - predavanje dr. IVANA BAUERA pod naslovom: „U SPOMEN NA VELIKANA”

S ovim iznimnim kompozitorom, producentom, pijanistom i zasigurno jednom od najutjecajnijih ličnosti u popularnoj glazbi, čija je djelatnost započela na samom početku druge polovice 20. stoljeća i trajala do nedavno, govoriti će nam dr. Ivan Bauer. Kroz njegovo, muzičkim brojevima ilustrirano i tradicionalno vrlo zanimljivo predavanje, detaljnije ćemo se upoznati s osobom koja je duboko obilježila popularnu glazbu našeg vremena. Njegove hitove pjevušimo već 75 godina, a njegovu muziku je do sada izvodilo preko 1000 različitih izvođača iz čitavog svijeta.

Veselimo se Vašem dolasku.

Mario Braun