Iz ureda socijalne radnice, siječanj 2024.


Prijave za Fondove za žrtve Holokausta za 2024. godinu

Pozivamo Vas da se prijavite za Fondove za žrtve Holokausta za 2024. godinu.

Bez obzira jeste li dosad primali kakvu pomoć, potrebno je ponovno ispuniti prijavnicu, koju možete dobiti u uredu socijalne radnice ili ćemo Vam je na Vaš zahtjev poslati poštom. Podsjećamo da se pomoć dodjeljuje za zdravstvene i socijalne potrebe - prehrane, troškova lijekova, medicinskih usluga, medicinskih pomagala, pomoći i njege u kući, troškova prijevoza, itd. Uz ispunjenu prijavnicu, potrebno je poslati kopiju osobne iskaznice (ukoliko steju promijenili), medicinsku dokumentaciju (ako tražite pomoć za lijekove i medicinske usluge – ukoliko ste već primili neku pomoć, potrebno je predati samo najnoviju medicinsku dokumentaciju, a koja upućuje na Vaše potrebe za vrstom pomoći koju tražite), priložiti odrezak od mirovine iz tekuće godine te napisati koje lijekove koristite koje plaćate. Svaku vrstu pomoći koju tražite potrebno je precizirati te navesti traženi okvirni godišnji iznos. Vaša molba potom ide na Komisiju za Fondove te ćete, ukoliko se molba odobri, dobiti refundaciju troškova do određenog iznosa, što će biti uplaćeno na Vaš devizni račun.

Refundacija ide isključivo na temelju plaćenih računa, ali s obzirom na odluku Komisije koja se temelji na smjernicama koje postavlja Claims Conference kao donator, raspoloživosti Fondova, broju prijavljenih te na osnovu zdravstvenog i socijalnog stanja te potreba svakog korisnika. Dakle, broj poslanih računa ne znači i da će Vam biti odobren upravo taj iznos.

SVI RAČUNI NA TEMELJU KOJIH TRAŽITE POMOĆ MORAJU GLASITI NA IME OSOBE KOJA SE PRIJAVLJUJE.

Ispunjenu prijavnicu pošaljite ili predajte u ured socijalne radnice. Sve informacije možete dobiti u uredu socijalne radnice.

Pomoć za žrtve Holokausta financira se sredstvima Claims Conference

(Conference on Jewish Material Claims Against Germany)